Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че първата пратка с медицинска помощ

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че първата пратка с медицинска помощ
Коментари Харесай

СЗО предупреди за здравна криза в Украйна

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че първата пратка с здравна помощ за Украйна ще дойде в Полша в четвъртък, като организацията предизвести за засилена здравна рецесия в страната на фона на нашествието на Русия. Това съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус, съобщи The Hill.

Той посочи, че доставката включва няколко тона консумативи за лечебните заведения.

Около 150 000 души са незабавно нуждаещи се.

Тедрос означи, че СЗО е снабдила лечебните заведения в Украйна с запаси преди спора, но сподели, че ресурсите ѝ в Киев са недостъпни.

" Има незабавна нужда от основаване на кулоар, с цел да се подсигурява, че филантропичните служащи и доставките имат безвреден и непрестанен достъп до хората в потребност ", сподели Тедрос, макар че не беше ясно по какъв начин тъкмо ще бъдат разпределени доставките на украинците.

Той сподели също, че СЗО е " надълбоко загрижена " за офанзивите против здравни заведения и здравни служащи.

" Светостта и неутралността на здравните грижи, в това число на здравните служащи, пациентите, доставките, превоза и оборудванията, както и правото на безвреден достъп до грижи би трябвало да бъдат зачитани и предпазени ", добави Тедрос.

Той също по този начин предизвести за ниски равнища на проби за COVID-19 по време на спора, съчетани с ниски равнища на имунизации, които съгласно него биха могли да допринесат за скок на инфекциите с COVID-19, което съгласно него ще бъде изключително загрижено поради дефицита на О2 на фона на нашествието.

Украинските управляващи обявиха, че над 2000 цивилни към този момент са убити в спора, а стотици структури, в това число транспортни уреди, лечебни заведения, детски градини и домове, също са разрушени.

" Призоваваме всички страни и изключително държавното управление на Русия да преразгледат своята позиция в светлината на страданията, които се пораждат в Украйна ", съобщи в сряда Майк Райън, шеф на програмата за незабавни здравни обстановки на СЗО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР